X

Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν πάει καλά

Όταν σε ένα ζευγάρι όλα είναι ρόδινα και δεν υπάρχουν καθόλου εντάσεις, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας κάνει την ζωούλα του χωριστά και υπάρχει και η σχέση για να αισθανόμαστε σιγουριά και.. για τα μάτια του κόσμου.

Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μας δείχνουν ότι αυτή η σχέση δεν πάει άλλο και πρέπει να τελειώσει γιατί μας φθείρει. Καλύτερα λοιπόν είναι να γίνει όσο πιο γρήγορα, για να μην χάνουμε χρόνο και να πάμε για άλλα.

1. Όταν τα θέλω συγκρούονται
Μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι μαζί, τίποτα δεν είναι το ίδιο ή ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει και η λέξη συζήτηση όμως, που μέσα σε λογικά πλαίσια όλα λύνονται. Όταν υπάρχει επιμονή για κάτι και δεν λέμε για μία φορά, κάτι δεν πάει καλά και η άλλη έχει αρχίσει να βαριέται και το δείχνει με μικροεπαναστάσεις. Στην αρχή ίσως της κάνετε τα χατήρια, συνεχίζοντας όμως έτσι την σχέση σας, θα γίνετε πάντα το δικό της.

2. Θέλει να δείξει ανώτερη
Ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς της και της δικής σας, ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλον. Αν αρχίσει και εξυμνεί τον εαυτό της στο πόσο χρήσιμη είναι στη δουλειά της, πόσο χρόνο έχει θυσιάσει στις σπουδές και τα πτυχία της και πόσο την ενδιαφέρει η καριέρα της, έ.. τότε σημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο και ούτε εσείς ιδιαίτερα. Άν μείνετε μαζί της, θα είστε πάντα κομπάρσος, ειδικά αν δεν πτυχία αντίστοιχα με τα δικά της, ή υποδεέστερα.

3. Ανταγωνιστική με τους δικούς σας
Όταν αρχίσει και γίνεται ανταγωνιστική με τους δικούς σας, δεν είναι θέμα ζήλιας αλλά ανταγωνισμού. Προσέξτε τον τρόπο που μιλάει για την οικογένεια σας και τον τόνο που έχει στη φωνή της. Αν δείτε ειρωνεία τώρα, σκεφτείτε τι θα γίνει αργότερα που θα της λέτε να πάτε μαζί να τους δείτε ή μόνος σας. Θα πρέπει να βρίσκετε χίλιες δικαιολογίες για κάτι τόσο πολύ απλό.

4. Θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο
Πολλές φορές, για να μην ξεκινήσουμε καυγαδάκι, κάνουμε ότι δεν το ακούσαμε κάτι. Αν βέβαια δεν είναι κάτι σοβαρό. Όπως και όταν βλέπουμε ότι ο/η σύντροφος γύρισε πτώμα από την δουλειά και μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Αν μένετε μαζί, τα προβλήματα στη συγκατοίκηση είναι περισσότερα και χρειάζεται ψυχραιμία στην αντιμετώπιση τους. Όταν όμως η άλλη ψάχνεται για να ανταποδώσει την κάθε κουβέντα που θα πείτε, ή την μεταφράζει με δικό της τρόπο για να πάρει φωτιά η συζήτηση, προσέξτε το. Δεν υπάρχει πρώτος και τελευταίος λόγος σε ένα ζευγάρι, υπάρχει διάλογος.

5. Αντιπαλότητα
Υπάρχει αντιπαλότητα στη σχέση? Κρατάτε δευτέρια ποιός ήταν αυτός που την τελευταία φορά έριξε την θέση του και μίλησε πρώτος μετά από έναν καυγά ή ζήτησε συγνώμη? Ποιος πήγε στο σούπερ μάρκετ περισσότερες φορές ή ποιος έβγαλε τον σκύλο βόλτα? Αυτό δείχνει μικροκακίες που αργότερα θα γίνουν μεγαλύτερες.. Για ξανασκεφτείτε το λιγάκι.. Όπως λένε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 23 Οκτωβρίου 2017 03:00

Σχετικά Άρθρα: