X
    Κατηγορίες: Auto

Rolls-Royce Phantom το πιο πολυτελές αυτοκίνητο ever..

Το Rolls-Royce Phantom είναι το πιο πολυτελές αυτοκίνητο ever.. Τώρα αν σκέπτεστε να δαπανήσετε μισό εκατομμύριο δολλάρια για ένα αυτοκίνητο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα..

Το νέο Rolls-Royce Phantom, είναι το όγδοο μοντέλο που φέρνει αυτό το θρυλικό όνομα στην 92χρονη ιστορία του αυτοκινήτου και είναι το κυριότερο μοντέλο του πιο διάσημου κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το ντεμπούτο της έβδομης γενιάς Rolls-Royce Phantom το 2003, έφερε την εταιρεία σε μια νέα εποχή υπό την ιδιοκτησία της BMW. Από τότε που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε το βρετανικό αυτό αυτοκίνητο το 1998, η εταιρεία έχει σημαντικά κέρδη, με τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις να φτάνουν τα 4.000 αυτοκίνητα το 2014.

Συγκρίνοντας το παλιό με το καινούργιο..

Όπως και με όλα τα πράγματα που είναι ιδιοκτησίες για λίγους, το Phantom απολαμβάνει απαράμιλλες πολυτέλειες. Έχει υπέροχη δερμάτινη και ξύλινη επένδυση εγκατεστημένη σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του πελάτη, πολυτελές χαλί από δέρμα προβάτου κάτω από τα πόδια και έναν ουρανό με μαγευτικά αστέρια με LED φώτα ενσωματωμένο στην οροφή για να προσφέρει στους επιβάτες μέρα και νύχτα απόλυτη χλιδή .

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι για λίγους, αλλά για πολύ λίγους. Όταν βλέπετε ένα σπίτι που περιλαμβάνει ιδιωτικά ασανσέρ, πισίνες και γήπεδα τένις, υπερσύγχρονους κήπους και ίσως συλλεκτικά έργα τέχνης, τότε στο γκαράζ τους θα βρείτε ένα Rolls-Royce Phantom. Το αυτοκίνητο που διαφοροποιείται από όλα τα άλλα αυτοκίνητα, με τις πλούσιες ανέσεις του που δείχνουν ότι είναι κάτι πέρα ​​από ένα απλό αυτοκίνητο.

Ο Richard Carter, διευθυντής παγκόσμιων επικοινωνιών για τη Rolls-Royce, είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο στη γη που πραγματικά χρειάζεται ένα Rolls-Royce Phantom. Και όμως οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι τραπεζίτες, θα βρεθούν στην ουρά για να καθορίσουν το δικό τους Custom Phantom, με τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων και με τα ιδανικά extras.

Το Phantom χρησιμοποιεί υπερβολικά παχιά πλαϊνά παράθυρα 6 mm και αφρώδη ελαστικά που απορροφούν τον θόρυβο για να απαλύνουν τους ανεπιθύμητους ήχους. Οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνοντας τους οδηγούς να μην χρειάζεται να ανοίγουν την πόρτα στους ιδιοκτήτες.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν το φαγητό τους με το πάτημα ενός κουμπιού από τις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, μαζί με ένα δίσκο που είναι ειδικά φτιαγμένος για εργασία με έγγραφα ή υπολογιστή και για φαγητό. Υπάρχει κεντρικός ψυκτήρας ποτών, που είναι από τα κελάρια των αρχοντικών τους και κρυστάλλινα ποτήρια Rolls-Royce, αλλά και διπλές οθόνες τηλεόρασης που διπλώνουν.

Έχουν προστεθεί δύο υπερσυμπιεστές στον V5 6,75 λίτρων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ισχύ και τον ήχο από την εξάτμιση του κινητήρα. Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και επιπλέον 286 λιβρών ηχητικής αποθάρρυνσης εξασφαλίζουν ότι οι επιβάτες απομακρύνονται από οποιαδήποτε ακουστική ένδειξη του καυσίμου στο μηχανοστάσιο Phantom.

Αν και η τέλεια τελειότητα μπορεί να είναι ανεκτίμητη, η Rolls-Royce έχει τιμοκατάλογο για το Phantom. Το κανονικό Phantom ξεκινά από 450.000 δολλάρια, ενώ το φουλ εκτεταμένο μοντέλο μεταξόνου είναι στα 530.000 δολλάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά οχήματα κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό είναι πολύ για ένα αυτοκίνητο, αλλά όχι πάρα πολύ για ένα αποκλειστικό έργο τέχνης που λέγεται Rolls-Royce.

Σχετικά Άρθρα: