X

Κανόνες υγιεινής πριν και μετά την ερωτική επαφή

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες υγιεινής στο σεξ που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε, για να αποφεύγουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις και μολύνσεις. Αυτό αφορά εμάς, αλλά και την σύντροφο μας.

Οι κανόνες αυτοί δεν αφορούν μόνο το σεξ μέσα σε σχέση, αλλά και το συνηθισμένο πια one night stand. Πάντα καλό είναι, να.. προσέχουμε για να έχουμε, όπως λένε.

1. Πλύσιμο χεριών
Τα χέρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ. Βασικός κανόνας λοιπόν είναι να πλένετε και οι δύο καλά τα χέρια σας, για να τα χρησιμοποιείτε μετά με ασφάλεια και να παίζουν άνετα τον ρόλο τους.

2. Πριν και μετά στην τουαλέτα
Το πιο καλό και φυσικό καθαριστικό του οργανισμού μας είναι η ούρηση, γιατί απομακρύνει τα βακτηρίδια που πιθανόν να υπάρχουν και είναι επικίνδυνο να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Άρα, κρίνεται απαραίτητο να πηγαίνετε στην τουαλέτα και εσείς αλλά και εκείνη πριν και μετά το σεξ.

3. Καθαρές πετσέτες
Οι πετσέτες που θα σκουπίζετε τα γεννητικά σας όργανα, δεν πρέπει να είναι οι ίδιες με αυτές που σκουπίζετε το υπόλοιπο σώμα σας. Τα μαλλιά μας και τα πόδια μας πχ. είναι φορείς μικροβίων και πολλές φορές με ένα βιαστικό ντους δεν πλένονται τόσο καλά όσο πρέπει, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

4. Καθαριότητα
Η καθαριότητα και το πλύσιμο των γεννητικών οργάνων πριν αλλά και μετά το σεξ, αποτελεί το νούμερο ένα για να αποφύγουμε την μετάδοση μικροβίων και λοιμώξεων. Οι άνδρες θα πρέπει να πλένουν τα γεννητικά τους όργανα, για να φεύγει το σμήγμα που συσσωρεύεται κάτω από την πόσθη (πετσάκι) και δημιουργεί άσχημη μυρουδιά. Όσο για την σύντροφο σας, θα πρέπει να χρησιμοποιεί σαπούνια ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή και όχι αρωματικά, γιατί καταστρέφεται το pH και είναι πιο εύκολο να κολλήσει ένα μικρόβιο. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή.

5. Νύχια
Πάντα πρέπει να έχετε κοντά νύχια, όχι μόνο για την αποφυγή μολύνσεων, αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Με ένα απλό γρατσούνισμα στον κόλπο, η κοπέλλα σας δεν θα έχει τον οργασμό που θέλετε να της προσφέρετε.

6. Εσώρουχα
Η άσχημη οσμή, δεν είναι το μόνο πρόβλημα στα εσώρουχα, αλλά είναι και το θέμα της υγιεινής που πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι κάτι που θεωρητικά το κάνουν όλοι και όλες να φοράνε καθαρά εσώρουχα. Η εμφάνιση καλή είναι, αλλά αν συνοδεύεται και από καθαριότητα είναι ακόμα καλύτερη.

7. Προφυλακτικό
Επιβάλλεται να φοράτε προφυλακτικό. Η χρήση του δεν είναι μόνο για την αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά και για την αποφυγή μικροβίων. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που ένας άνδρας μπορεί να έχει και να μην το έχει καταλάβει αλλά να τα μεταδώσει στην σύντροφο του.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 10 Δεκεμβρίου 2017 18:43

Σχετικά Άρθρα: