X
    Κατηγορίες: Viral

Τέλη κυκλοφορίας 2018, πως εξοφλούνται και πόσο είναι το πρόστιμο

Πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου και στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2018. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με παράταση, αλλά αν δοθεί θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής των τελών και οι κάτοχοι αυτοκινήτων που δεν θα πληρώσουν μέσα στην προθεσμία, θα έχουν πρόστιμο ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους. Για παράδειγμα, αν ένας οδηγός έπρεπε να πληρώσει 240 ευρώ, μαζί με το πρόστιμο θα πληρώσει 480 ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να πληρωθεί και με πιστωτική κάρτα αν υπάρχει διαθέσιμο πιστωτικό υπόλοιπο και ανάλογα με το ύψος του, θα μπορεί να το εξοφλήσει έως και σε 12 άτοκες δόσεις. Μπορεί επίσης να γίνει πάγια ρύθμιση για 24 δόσεις, οι οποίες θα επιβαρύνονται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Όσο για τους οδηγούς που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες στην εφορία, η δήλωση ακινησίας θα πρέπει να υποβληθεί έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, επειδη το τέλος του μήνα 31 Δεκεμβρίου είναι Κυριακή. Εάν κάποιος οδηγός δεν έχει κάνει οριστική εξόφληση, δεν μπορεί να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο του. Σας υπενθυμίζουμε, να δείτε πότε πρέπει να περάσει το αυτοκίνητο σας από ΚΤΕΟ, ώστε να αποφύγετε το πρόστιμο. Δείτε πληροφορίες, για το που μπορείτε να βρείτε δημόσια ΚΤΕΟ στην πόλη και την περιοχή σας.

Τα αυτοκίνητα που τα τέλη κυκλοφορίας τους θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων, είναι αυτά που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις παραβάσεις του ΚΟΚ, γιατί έχει καταργηθεί η έκπτωση του 50% που υπήρχε όταν ο παραβάτης πλήρωνε το πρόστιμο εντός 10 ημερών.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται στα ΕΛΤΑ, μέσω e-banking και τραπεζών. Εάν πληρώσετε σε ταμείο τραπέζης, η προμήθεια της τράπεζας είναι 2 ευρώ, ενώ η πληρωμή μέσω phone banking, web banking κλπ., είναι δωρεάν.

Στον παρακάτω πίνακα, θα δείτε πόσο θα πληρώσετε:

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιανουαρίου 2018 19:48

Σχετικά Άρθρα: