X
    Κατηγορίες: Viral

Το πιο μυώδες και τεραστίων διαστάσεων καγκουρό

Ο φωτογράφος Jackson Kingsley Vincent, πήγαινε βόλτα με τον σκύλο του στον ποταμό Margaret, περίπου τέσσερις ώρες νότια του Περθ στην Αυστραλία.

Ξαφνικά είδε τον σκύλο του να ταράζεται και να ετοιμάζεται να κυνηγήσει κάτι. Αυτό το κάτι ήταν ένα πολύ μυώδες καγκουρό που βούτηξε στο ποτάμι προσπαθώντας να ξεφύγει από το σκυλί του φωτογράφου.

Το μεγαλοπρεπές πράγματι μυώδες καγκουρό, στάθηκε λίγο και τους κοίταζε, δίνοντας στον φωτογράφο την ευκαιρία να το φωτογραφήσει, δείχνοντας τους βραχίονες και τους θωρακικούς μύες του και μετά βούτηξε στα βαθειά νερά του ποταμού.

Περιέργεια προκαλεί το ασυνήθιστο μέγεθος του καγκουρό, που ήταν σαν άνθρωπος που είχε πάρει αναβολικά. Είναι γνωστό ότι τα καγκουρό πηδούν στο νερό για να ξεφύγουν από τα αρπακτικά ζώα. Ο βιολόγος και μελετητής της άγριας ζωής Bill Bateman δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ζώο θεώρησε τον σκύλο αρπακτικό και πήδησε στο νερό, ελπίζοντας ότι ο σκύλος δεν θα το ακολουθήσει.

Οι ερευνητές του Curtin University, δήλωσαν ότι τα καγκουρό είναι καλοί κολυμβητές και τα έχουν δει να κολυμπούν ακόμα και στην θάλασσα με άνεση.

Ο φωτογράφος δεν είχε δει ποτέ άλλοτε καγκουρό και περίμενε περίπου 20 λεπτά για να δει αν καγκουρό θα έβγαινε από το νερό και να το ξαναφωτογραφήσει και να παίξει μαζί του φωτογραφικά, αλλά μάλλον το ζώο δεν είχε όρεξη για παιχνίδια.

Από τις φωτογραφίες που πρόλαβε και έβγαλε, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του ήταν βυθισμένοτο στο νερό, το ζώο φαινόταν μάλλον δυσαρεστημένο, καθώς κοίταζε τους ανθρώπινους εισβολείς. Αν επίσης κρίνουμε από την στάση του σώματος του, ίσως ήταν και λίγο απειλητική.

Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι όμως το μέγεθος και οι μύες του, αλλά η περίεργη ανθρώπινη έκφραση στο πρόσωπο του ζώου.

Σχετικά Άρθρα: