X

5 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον χωρισμό σας πιο ανώδυνα

Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να πει ότι ο χωρισμός είναι εύκολος, αλλά πρέπει να δεχθούμε ότι είναι ένα γεγονός που συμβαίνει σε όλους μας. Μερικές φορές οι σχέσεις απλά δεν λειτουργούν και γιαυτό είναι προτιμότερο να χωρίζει ένα ζευγάρι, από το να είναι σε καθημερινούς καβγάδες και γκρίνια.

Το θέμα είναι όμως τι γίνεται μετά τον χωρισμό.. Δεν αντιμετωπίζεται από όλους με τον ίδιο τρόπο και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν νόμοι αντιμετώπισης, γιατί ο καθένας το αντιμετωπίζει από την δική του πλευρά και εξαρτάται αν αυτός ήταν η αιτία ή το πρώην έτερον ήμισυ.

Εμείς θα σας δείξουμε 5 τρόπους που ελπίζουμε να κάνουν τον χωρισμό σας πιο υποφερτό.

1. Ξυπνήστε
Ήρθε η ώρα να δείτε την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή σας δεν πρόκειται να σταματήσει επειδή βιώνετε ένα χωρισμό. Ο κόσμος γύρω σας συνεχίζει να κινείται με τον ίδιο ρυθμό και εσείς μένετε πίσω. Κανείς δεν σας διαβεβαιώνει ότι αυτό γίνεται και από την άλλη πλευρά, που μπορεί να το έχει ήδη ξεπεράσει. Αποδεχτείτε ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και συνειδητοποιήστε ότι εσείς (και μόνο εσείς) έχετε τη δύναμη να κάνετε μια αλλαγή.

2. Κάτι πήγε στραβά
Καμμία σχέση που πάει καλά δεν τελειώνει. Σκεφτείτε τα γεγονότα που σας ανάγκασαν να χωρίσετε και μην ρίχνετε όλα τα βάρη στον εαυτό σας, σκεπτόμενοι ότι “αν” είχατε κάνει κάτι περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να σώνατε την σχέση σας. Σε ένα χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Αν το λάθος ήταν δικό σας, προχωρήστε στη ζωή σας και βάλτε σαν στόχο ότι δεν θα γίνει με την επόμενη σχέση σας.

3. Μην κλείνεστε στο σπίτι
Το καλύτερο φάρμακο για ένα χωρισμό είναι να βγαίνετε έξω. Προσπαθήστε να βγαίνετε με κόσμο, γιατί έτσι μέσω συζητήσεων για άσχετα με τον χωρισμό σας θέματα θα απασχολείτε το μυαλό σας με άλλα πράγματα. Έστω και μία βόλτα μόνος σας, θα σας κάνει καλό. Τώρα θα είναι και μία καλή ευκαιρία να τσεκάρετε τους φίλους σας. Οι φίλοι είναι για τις δύσκολες στιγμές και ένας πραγματικός φίλος, θα σας συμπαρασταθεί και θα συμμεριστεί το πρόβλημα σας, αλλά μην κάνετε το λάθος και τον αφήσετε να μπει μεσολαβητής μεταξύ σας. Τις περισσότερες φορές λειτουργεί αρνητικά. Είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα.

4. Αγαπήστε τον εαυτό σας
Το να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη απεριποίητο και απογοητευμένο, είναι ό,τι πιο αρνητικό για αυτή την δύσκολη περίοδο. Αρχίστε να τρώτε καλύτερα, να σκέπτεστε πως μπορείτε να κάνετε νέα βήματα στη δουλειά σας και κάντε αλλαγές στο ντύσιμο σας με καινούργια πράγματα. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να αλλάξετε κολώνια για παράδειγμα. Το συγκεκριμένο θα σας βοηθήσει πολύ, γιατί η μυρουδιά είναι κάτι που γίνεται μέρος του εαυτού μας. Κάνετε πιο δημιουργική για εσάς αυτή η δύσκολη καθαρά εποχή.

5. Αφήστε το θυμό πίσω σας
Όσο υπάρχει θυμός για το άλλο άτομο, υπάρχει και επιθυμία για εκδίκηση. Δεν σημαίνει ότι θέλετε να της κάνετε κακό, αλλά μπορεί μέσα από αυτό να ξεκινήσετε μια καινούργια υποτιθέμενη σοβαρή σχέση που να έχει άσχημη και άδοξη κατάληξη. Δώστε στον εαυτό σας ένα χρονοδιάγραμμα για να ξεπεράσετε το πρόβλημα σας, αλλά να επιμείνετε σε εκείνη την ημερομηνία επειδή δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλη σχέση με τους τόνους της στενοχώριας και της απογοήτευσης που έχετε φορτωθεί τώρα.

Η ζωή δεν σταματάει σε μια σχέση και ίσως μετά από πολύ καιρό που θα το θυμόσαστε, να θεωρήσετε ότι χάσατε περισσότερο χρόνο από ότι έπρεπε και μείνατε πίσω που δεν έπρεπε..

Σχετικά Άρθρα: