X
    Κατηγορίες: Gossip

Μεξικό: Παιδί θαύμα 12 χρονών και φοιτητής βιοϊατρικής

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας είναι μόλις 12 χρονών, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει και να τον θεωρούν “ιδιοφυΐα”, κάτι που δεν του αρέσει όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Το παιδί θαύμα, σε ηλικία μόλις 12 ετών κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο UNAM του Μεξικού, όπου εκεί θα σπουδάσει βιοϊατρικές επιστήμες καθώς έγραψε 105 στα 109 στις εξετάσεις και έγινε ο μικρότερος ηλικιακά σπουδαστής που γίνεται δεκτός στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Πριν ακόμα συμπληρώσει τα εννέα του χρόνια το 2015, είχε παρακολουθήσει δύο σειρές μαθημάτων, που αφορούσαν το ένα την βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στην φαρμακοβιομηχανία και το άλλο την αναλυτική χημεία.

Ήταν πολύ δύσκολο για τους γονείς του, να πείσουν το υπουργείο Παιδείας να του επιτρέψουν να δώσει εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά χάρη στην επιμονή τους το πέτυχαν και τη Δευτέρα αρχίζει μαθήματα.

«Θέλω απλώς να σπουδάσω. Αν μου κλείσουν τις πόρτες, θα μπω από το παράθυρο», δήλωσε αποφασισμένος ο Κάρλος. «Θα πάω στο μάθημα με το λούτρινο κουκλάκι μου», συμπλήρωσε, το οποίο είναι ένα πούμα, η μασκότ της ομάδας ποδοσφαίρου του UNAM.

Η επικοινωνία του με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του είναι λίγο δύσκολη όσον αφορά τις παρέες είπε ο 12χρονος, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί του είναι ευχάριστη η συναναστροφή με ενήλικες.

Όσο για τις ελεύθερες ώρες του, δεν παίζει ποδόσφαιρο και προτιμά το διάβασμα και τα video games. Ο Κάρλος δηλώνει πως του αρέσει η λογοτεχνία και είναι θαυμαστής του Θερβάντες, ενώ λίγες μέρες πριν διάβαζε τον Δον Κιχώτη.

Σχετικά Άρθρα: