X
    Κατηγορίες: Auto

Η πολυτέλεια της Bugatti Chiron

Ο 21ος αιώνας μας έχει φέρει πολλά φανταστικά εμφανισιακά και από μηχανικής πλευράς αυτοκίνητα, αλλά όταν μιλάμε για supercars, υπάρχει ένας αυτοκίνητο που υπερτερεί όλων των άλλων.

Μιλάμε για το Bugatti Chiron. Το Chiron θεωρείται, ως το γρηγορότερο νόμιμο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Το Veyron Super Sport, είχε φτάσει τα 413, χιλιόμετρα την ώρα το 2010, ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την Bugatti.

Αυτό όμως άλλαξε με την παραγωγή του ολοκαίνουργιου hypecar που θα αντικαταστήσει το Veyron.
Γνωρίστε το Chiron, το σπορ αυτοκίνητο της Bugatti που όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, είναι “το πιο ισχυρό, το γρηγορότερο, το πιο πολυτελές και πιο αποκλειστικά σούπερ σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο”.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τον Louis Chiron, τον εργοστασιακό οδηγό του Bugatti, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Ήταν ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στην εποχή του και αγωνίστηκε πριν από τη Formula 1. Το 1999 είχε εμπνεύσει τον Bugatti να ονομάσει το 18/3 Chiron Concept του.

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την ιδέα αυτή, αλλά το όνομα του Χείρωνα (Chiron), φιλοδοξεί τώρα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα supercars στην ιστορία.

Η βελτίωση ενός ήδη απίστευτου supercar που διαθέτει κινητήρα 1,184 ίππων W-16 είναι μεγάλη και μπορεί να χτυπήσει κοντά στα 418 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Bugatti Chiron έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016 και η εταιρεία που εδρεύει στο Molsheim ισχυρίζεται ότι θα καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Είναι ταχύτερο από ποτέ και όταν το βλέπεις να τρέχει είναι σαν να πετάει και να απογειώνεται.

– Ο Χείρωνας δήλωσε ο Wolfgang Dürheimer, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles, είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να κάνουμε το καλύτερο ακόμα καλύτερο, έως τέλειο.

Το Bugatti Chiron είναι ξεχωριστό και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον ήδη θεαματικό προκάτοχό του.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Οκτωβρίου 2017 21:54

Σχετικά Άρθρα: