X
    Κατηγορίες: Gossip

Πωλείται το συλλεκτικό αυτοκίνητο του Τζόνι Χαλιντέϊ

Ωπως είναι γνωστό, ο τραγουδιστής θρύλος του ροκ Τζόνι Χαλιντέϊ , ήταν μεγάλος λάτρης των σπορ αυτοκινήτων.

Ένα από τα αγαπημένα του σπορ αυτοκίνητα, θα βγει σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 7 Φεβρουαρίου από τον οίκο Σόθμπις. Είναι το Iso Grifo A3-C, σχεδιασμένο από τον Τζιότο Μπιτσαρίνι, πρώην μηχανικό αυτοκινήτων της Ferrari.

Πρόκειται για ένα διθέσιο αυτοκίνητο 300 ίππων και με κινητήρα V8 Chevrolet 5,3 λίτρων. Λόγω του διάσημου πρώην κατόχου του, έχει ανέβει η αξία του και η τιμή πώλησης θα ξεκινήσει από τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοπρασία, οργανώνεται στην έκθεση Retromobile 2018 και όπως είπε ο υπεύθυνος για τις δημοπρασίες αυτοκινήτων της RM Sotheby’s Europe Ογκιστίν Σαμπατιέ Γκαρά, το αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μόνο του. Αν υπολογιστεί και η προέλευση του, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους συλλέκτες αυτοκινήτων.

Αν ενδιαφέρεστε για τα χιλιόμετρα, είναι μόλις 26.000, είναι αγορασμένο από το Τζόνι Χαλιντέϊ πρώτο χέρι το 1965 από δημοπρασία και είχαν κατασκευαστεί μόλις σε 10 αντίτυπα.

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι κάτι υπέροχο. Στο τιμόνι ενός σπορ αυτοκινήτου, νιώθω ακριβώς όπως όταν ανεβαίνω στη σκηνή, μόνος έχοντας απέναντί μου το κοινό, είχε δηλώσει ο διάσημος ρόκερ σε συνέντευξή του.

Ο Τζόνι Χαλιντέϊ που πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο του πνεύμονα και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απέδωσαν φόρο τιμής κατεβαίνοντας στους δρόμους του Παρισιού. Οι περισσότεροι ήταν με τις μηχανές τους, που ήταν το δεύτερο πάθος του καλλιτέχνη.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Σεπτεμβρίου 2018 22:40

Σχετικά Άρθρα: