X
    Κατηγορίες: Auto

Το καινούργιο Toyota Supra του 2019

Η Toyota επανέφερε το επιτυχημένο μοντέλο Supra και μας το παρουσιάζει σε καινούργια σπορ γραμμή, που το σχεδίασε με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία της BMW. Είναι ο διάδοχος του παλιού ισχυρού Supra, ενός από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα της Toyota όλων των εποχών.

Υπάρχουν πολλά που γνωρίζουμε για αυτό το αυτοκίνητο και υπάρχουν πολλά που έχουμε ακούσει, οπότε τα μοιραζόμαστε εδώ, μόνο για εσάς.

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν αυτό το αυτοκίνητο θα φορέσει και πάλι το σήμα Supra, αλλά για λόγους απλότητας, έτσι θα το αναφέρουμε τώρα, όπως το αναφέρει και η Toyota. Είναι κάτι όμως που η εταιρεία θα ανακοινώσει σύντομα. Ποιος δεν θέλει να κυκλοφορήσει ένα νέο Supra;

Σύμφωνα με το περιοδικό Best Car της Ιαπωνίας, το νέο Supra θα κάνει το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο αυτοκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκυο τον Οκτώβριο του 2017. Προφανώς, θα μοιραστεί την παρουσίαση του και με το καινούργιο Corolla που θα το βγάλει η Toyota σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σπορ έκδοση.

Ο CEO της εταιρείας Akio Toyoda, έχει δεσμευτεί να φέρει πιο αθλητικά και συναρπαστικά αυτοκίνητα στην αγορά. Άλλωστε το ότι είναι σε συνεργασία με την BMW μας δίνει διπλή εγγύηση από κατασκευαστικής πλευράς και την υπόσχεση ότι υπάρχουν πολλά καινούργια πράγματα ακόμα που έρχονται σύντομα.

Το Supra θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας BMW-Toyota που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για κινητήρες και μπαταρίες ιόντων λιθίου, και το πιο ενδιαφέρον είναι η νέα πλατφόρμα των πίσω τροχών. Είναι πιθανό να πάρει και έξακύλινδρο κινητήρα.

Η Toyota ξεκινάει την παραγωγή του νέου Supra το 2018 και όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία, θα συναρμολογηθεί στην Αυστρία από τον κατασκευαστή συμβόλων Magna Steyr, ο οποίος είναι γνωστός και σαν η εταιρεία που κατασκευάζει τη Mercedes-Benz G-Wagen.

Με λίγη τύχη, το αυτοκίνητο παραγωγής θα κρατήσει τις υπέροχες γραμμές του concept car.

Αποκλειστικό βίντεο από τις κρυφές δοκιμές του Toyota Supra σε πίστα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Οκτωβρίου 2017 21:52

Σχετικά Άρθρα: